WAY TO PLAY vzw

Voetbalschool - techniektrainingen

Visie

Way to Play is een technische voetbalschool in België die in 2008 is opgericht en die zich focust op het aanleren van voetbaltechniek aan jongeren tussen de 6 en de 13 jaar. Een voetbalopleiding bestaat uit 4 aspecten: het technische, tactische, fysieke en het mentale aspect. Doordat clubs met deze 4 onderdelen rekening moeten houden, gaat er vaak te weinig aandacht naar techniek. Nochtans is techniek de basis van alle sporten!

Bovendien richten veel jeugdclubs in België zich meer en meer op het fysieke aspect. Dit doen ze om zo snel mogelijk resultaten te bekomen en vaak dan nog met succes. Toch kunnen de spelers deze prestaties vanaf hun 15 jaar niet meer verder zetten omdat ze niet voldoende technische bagage hebben meegekregen. Ze zijn ondertussen ook fysiek ingehaald door hun leeftijdsgenoten en komen dus tekort. Deze jongeren hebben dus jammer genoeg in hun opleiding een belangrijke en cruciale stap gemist om door te kunnen groeien naar de top.

Dankzij het systeem van WTP Junior en WTP Professional en ons uitgebreid aanbod aan voetbalkampen krijgt uw zoon/dochter echter wel de kans om op een intensieve maar leuke manier zijn/haar techniek naar een hoger niveau te brengen. Dit zorgt ervoor dat hij/zij tijdens de trainingen en matchen steeds kan terugvallen op een waaier van technische basisoefeningen en schijnbewegingen. Hierdoor zal hij/zij meer plezier beleven in het voetbal, zal hij/zij meer rust in zijn spel kunnen brengen en zal zijn/haar zelfvertrouwen een enorme boost krijgen. 

 Visie way to play