WAY TO PLAY vzw

Voetbalschool - techniektrainingen

WTP Academie


De Academie is al sinds 2017 onze eigen totaalopleiding binnen Way to Play en enkel mogelijk voor een zeer beperkt aantal spelers. Zo beschikken wij enkel over een ploeg van geboortejaar 2007 en een uit 2011, welke enkel trainen en spelen onder naam van WTPA. Deze spelers krijgen de kans om zich optimaal te ontwikkelen binnen een uniek en uiterst professioneel opleidingskader met minstens 3 trainingen en een wedstrijd per week in een rustieke omgeving, weg van alle drukte op de prachtige accommodatie van Peerdsbos in wtp academy1Brasschaat. Alle technische- , taktische-, cognitieve- en fysieke trainingen worden zorgvuldig opgebouwd en de jaarprogramma’s volgen elkaar goed op, waardoor de continuïteit in visie en in het leerproces kan worden verzekerd. Met o.a. een wekelijkse indoortraining, wedstrijd- videoanalyses, 3 persoonlijke evaluatiemomenten, meerdere teambuilding- activiteiten per seizoen, trainingen met Smart Goals en plyometrische krachttrainingen, judotrainingen,…kunnen wij het allerbeste bieden voor onze jongens.

Het DNA van WTPA bestaat uit het leren domineren van wedstrijden en het creëren van individueel sterke polyvalente spelers, zowel aan de bal als zonder bal. Het creëren van kansen uit een verzorgde en doordachte opbouw en het leren bespelen van ruimtes is belangrijker dan het wedstrijdresultaat. “We spelen om te winnen, maar winnen door te spelen…” is een persoonlijke slogan die onze visie het best beschrijft. Het draait niet om de gewonnen prijzen of resultaten in de jeugd, maar wel om de verworven kennis tijdens de opleiding. De manier waarop je speelt weerspiegelt de kwaliteit van een opleiding meer dan een zoveelste gewonnen match, aangezien niet altijd de beste ploeg wint…

In tegenstelling tot de eliteclubs beschikken wij over een zeer bescheiden scoutingscel. Wij willen onze huidige spelers zo goed mogelijk en zo lang mogelijk begeleiden en dan is wederzijds vertrouwen in elkaar enorm belangrijk. De WTPA is namelijk een opleiding voor het kind en geen “selectie” van gescoute topspelers die worden samen gezet om wedstrijden te winnen in functie van de reputatie van onze voetbalschool. Ondanks deze visie kunnen wij helaas niet beloven dat iedereen steeds kan blijven en dit ter behoud van de kwaliteit van de groep.

wtp academie2
Inmiddels zijn wij dan ook trots om ploegen als Beerschot, Lierse Kempenzonen, VW Hamme, Zulte Waregem, Berchem, Hoogstraten, Dessel, SK Donk, ’s Gravenwezel, Deinze, Geel, Turnhout, Vrasene, Ternesse, RAFC, Lyra Lierse, Thes, Hades, EF Academy, Aalst, Dender, RBC, TOF en SAB,… tot onze sparringspartners te mogen rekenen.

Voor meer informatie kan u contact opnemen met Alain Van Mieghem via

Klik hier om onze WTP Academie aan het werk te zien.